Україна

Протести ФОПів – Олег Попенко заявив, що влада повинна молитися на цих підприємців – 1News

Олег Попенко
Фото з відкритих джерел

Експерт зауважив, що українська економіка – найгірша у Європі

Держава, економіка якої є найгіршою у Європі, повинна молитися на фізичних осіб – підприємців, які не просять допомоги у держави, а самі заробляють. Про це в ефірі “Першого Незалежного” заявив голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

https://www.youtube.com/watch?v=ownK1dq4fss

Гість студії, коментуючи ситуацію з протестами ФОПів у центрі Києва, зауважив, що українська економіка – найслабша у Європі.

1News за темою: Люди будуть чинити опір, – експерт про додаткову фіскалізацію і протести ФОПів

“Люди втікають з країни. 700 тисяч втекли минулого року. Втекли, я не кажу, що вони виїхали, вони втікають звідси. У нас на сході війна, у центрі – ФОПи, робочих місць у нас немає. Середня заробітна плата, якщо ми заберемо всіх керівників і наглядові ради, – 10-11 тисяч. Це середня. Тобто десь у Херсонській області людина отримує зарплату 7-8 тисяч. І при тому у нас є 1,5 мільйона самозайнятих. Держава повинна молитися на них, що вони є, що вони не йдуть і не кажуть – дайте нам якусь допомогу, я сам зароблю ці гроші свої. Скільки він там заробляє? Я рахував колись. У середньому ФОП заробляє від 8 до 10 тисяч гривень у місяць. Він не заробляє більше, у нього немає фізично можливості, тому що йому додали ЄСВ і інші податки. Молитися на них і казати – ідіть працюйте!” – наголосив експерт.

1News за темою: Через коливання курсу валют найбільше втрачають “маленькі” підприємці, – лідер “SaveФОП”

Нагадаємо, що сьогодні, 17 лютого, у центрі Києва знову протестували представники руху “SaveФОП” проти введення обов’язкових касових апаратів. Їх намагалися блокувати силовики.

“Протестувальники хочуть йти по дорозі, але правоохоронці заблокували вихід на дорогу і кажуть їм іти по тротуару”, – йшлося в повідомленні.

Також поліцейські заборонили їхати в урядовий квартал автомобілю з озвученням.

Як повідомляли, під час акції “SaveФОП” під будівлею Верховної Ради сталися сутички між протестувальниками та правоохоронцями. Як зазначається, сутички почалися, коли поліція відтискала учасників руху від стін Верховної Ради. При цьому активісти викрикували гасла та кидали у силовиків транспаранти.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button