Україна

Протестувальники послабили обмеження руху біля кордону Польщі з Україною


Протестувальники послабили обмеження руху біля кордону Польщі з Україною

Послаблено обмеження руху легкових автомобілів та автобусів, продовжується обмеження руху для вантажівок.

Польські протестувальники послабили обмеження руху легкових автомобілів та автобусів біля кордону з Україною. Про це 20 лютого повідомляє Держприкордонслужба.

Зазначається, щопісля 17:00 відновився рух легкових автомобілів та автобусів через пункт пропуску Гребенне – Рава-Руська.

Мітингувальники заявили, що готові щогодини пропускати по одній вантажівці в обох напрямках.Також страйкарі готові пропускати незначну кількість транспорту через пункт пропуску Зосін-Устилуг.

Вони планують кожні 30 хвилин пропускати по п’ять легкових автомобілів в обох напрямках, щогодини по одній вантажівці на в’їзд до Польщі й по три вантажівки – на в’їзд в Україну. Автобуси в обох напрямках пропускатимутьу звичайному режимі.

Крім того, після 18:00 мітингувальники розблокували рух легкових автомобілів та автобусів через пункт пропуску Долгобичув-Угринів.

Разом з тим, протестувальники планують продовжувати обмеження руху для вантажівок і пропускати щогодини лише по чотири вантажівки на вʼїзд в Україну та по одній вантажівці – на виїзд з України.

Нагадаємо,  20 лютого польські фермери проводять загальний страйк. Вони блокують приблизно 200 місць по всій Польщі: дороги, ключові вузли комунікацій і пункти пропуску на кордоні з Україною. 

Як повідомлялося, польські фермери збираються продовжити блокування кодону з Україною ще на місяць – до квітня.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button