Україна

Просування росіян на фронті не зафіксовано – МОУ


Просування росіян на фронті не зафіксовано - МОУ

Маляр зазначила, що наразі на декількох напрямках триває наступ українських сил, але також на деяких напрямках – наступ росіян.

Заступник міністра оборони Ганна Маляр заявила, що за минулий тиждень і два дні поточного просування російських військ на фронті не зафіксовано. Про це вона сказала в ефірі національного телемарафону.

 “Приміром, бахмутський напрямок, там і ми намагаємося наступати, і десь – ворог. Тобто ми просуваємося, ворог не просувається, тому що українські війська не дають такої можливості”, – зазначила вона.

За словами Маляр, наразі на декількох напрямках триває наступ українських сил, але також на деяких напрямках – наступ росіян.

“Тобто станом на зараз ми перебуваємо і в наступі, і в обороні, просто на різних напрямках. Ворог збільшує наразі кількість обстрілів і артилерійських, мінометних, і авіаційних ударів більше завдає, намагаючись у такий спосіб зупиняти наш наступ”, – розповіла заступник міністра.

Маляр додала, що на півдні українські сили стикаються із суцільним мінуванням полів, тому просуватися дуже складно.

“Це, можливо, повільно, якщо дивитися цифри, але це просування впевнене”, – зазначила вона.

Нагадаємо, за даними Генштабу, протягом поточної доби на сході і півдні України продовжувались запеклі бої. Вже відбулось 39 бойових зіткнень.

Раніше у Міноборони заявили, що ЗСУ просунулись на двох напрямках. Війська рухаються в умовах надзвичайно жорстоких боїв, авіаційної та артилерійської переваги росіян.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button