Україна

Прослужив тиждень. Смерть мобілізованого з Тернополя


Прослужив тиждень. Смерть мобілізованого з Тернополя

Жителя Тернополя призвали в ряди ЗСУ 1 лютого, а вже 9 лютого стало відомо про його смерть.

Міський голова Тернополя Сергій Надал повідомив про смерть солдата Миколи Ірзайкіна. Виявилось, що чоловіка призвали 1 лютого 2024, а помер він 9 лютого. 

У коментарях під дописом Надала містяни повідомили, що чоловік працював штампувальником у ТОВ Шредер. Його мобілізували 1 лютого. Користувачі просять звернути увагу на те, що його забрали до ЗСУ трохи більше, ніж за тиждень до смерті.

 соцмережі

“Ще одна болюча втрата у нашому колективі. Своє життя за волю України віддав наш колега, Микола Ірзайкін. Про чин похорону буде повідомлено додатково. Щирі співчуття дружині, донечкам, усій родині та близьким. Вічна пам’ять воїну!”, – написали на сторінці ТОВ Шредер.

Ситуацію прокоментували в Тернопільському обласному центрі комплектування та соціальної підтримки.

“Солдат Ірзайкін був покликаний на військову службу з мобілізації 1 лютого 2024 року Тернопільським ТЦК і направлений до навчального центру. 9 лютого на ім’я начальника Тернопільського ТЦК від командування військової частини надійшло повідомлення про смерть солдата Миколи Ірзайкіна внаслідок гострої легенево-серцевої недостатності, про що в сім’ю військовослужбовця”, – розповіли у ТЦК.

Окрім цього стало відомо, що Микола Ірзайкін брав участь у благодійному проєкті Жовтий фартух. Чоловік приносив та роздавав безкоштовні обіди для потребуючих.

Нагадаємо, Кабмін дав право Територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки (військкоматам) працювати цілодобово під час проведення мобілізації та/або дії воєнного стану. 

Смерть мобілізованого в перший день служби: скандал на Одещині

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button