Світ

Британія запровадила санкції проти шести росіян через вирок Кара Мурзі

Британія запровадила санкції проти шести росіян через вирок Кара Мурзі

Фото: EPA / ТАСС

Великобританія запровадила санкції проти шести росіян у зв’язку з вироком Кара-Мурзі

Британія раніше вже запроваджувала санкції у зв’язку зі справою Кара-Мурзи. Він отримав 25 років за звинуваченням у “держзраді та фейках про армію”.

Великобританія ввела санкції проти шести росіян у зв’язку з вироком політику та журналісту Володимиру Кара-Мурзі, якого в Росії засудили до 25 років колонії у справі про “держзраду та розповсюдження фейків про армію”.  Про це у понеділок, 31 липня, повідомляється на сайті британського МЗС.  

Під санкції потрапили судді, прокурори, а також свідок держобвинувачення у справі журналіста. Їхні британські активи будуть заморожені, а їм самим тепер заборонено в’їзд до Великобританії.

Як зазначається в документі, росіяни, які потрапили під санкції своєю участю в процесах проти Кара-Мурзи, підтримали політику спрямовану на дестабілізацію України та підрив її територіальної цілісності та суверенітету.

 

Влада Великобританії пояснила, що закон “фейках” перешкоджає поширенню серед росіян достовірної інформації про війну в Україні, яка б могла скоротити громадську підтримку керівництва РФ і підірвати здатність російського уряду вести війну.

Раніше у понеділок перший апеляційний суд у Москві відхилив скаргу на вирок Кара-Мурзі та залишив його без змін. Матеріали справи засекречені, слухання в апеляційному суді, як і весь процес, пройшли у закритому режимі, було оголошено лише резолютивну частину ухвали.

Кара-Мурза був затриманий у квітні 2022 р. за підозрою у розповсюдженні нібито неправдивої інформації про армію РФ. За версією слідства він під час свого виступу в парламенті Арізони “поширював фейки про російську армію”. Сам Кара-Мурза своєї провини не визнав. 

 

Нагадаємо, 17 квітня суд Москви засудив Кара-Мурзу до 25 років колонії суворого режиму. Його визнали винуватим у держзраді, співпраці з “небажаною організацією” та поширенні “фейків” про дії ЗС Росії.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button