Україна

Прокурори просять суд про арешт Порошенка з альтернативою застави на суму 1 млрд грн

Сторона обвинувачення просить Печерський районний суд обрати п’ятому президенту України, лідеру партії “Європейська солідарність” Петру Порошенку запобіжний захід у “вугільній справі” у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в сумі 1 млрд грн., передає 1news.

Прокуратура просить у суду для п`ятого Президента України Петра Порошенка запобіжний захід у вигляді арешту терміном на 2 місяці з альтернативою внесення застави в 1 мільярд гривень.

Також звинувачення просить накласти на Порошенка зобов’язання прибувати до слідчого та суду; не покидати Київ та область без дозволу, здати закордонний паспорт, повідомляти прокурора та суд про зміну місця проживання і носити електронний браслет.

Необхідність обрання такого запобіжного заходу обвинувачення аргументує характером кримінального провадження, розміром завданих збитків, а також майновим становищем Порошенка. На думку обвинувачення, такий запобіжний захід забезпечить виконання процесуальних зобов’язань підозрюваним.

Зауважимо, що Порошенко сьогодні повернувся в Україну і одразу поїхав до суду.

Адвокати п’ятого президента вважають обвинувачення «макулатурой».

Порошенкові інкримінують державну зраду у справі щодо закупівлі вугілля з окупованих територій.

По цій же справі проходить народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Віктор Медведчук, який зараз перебуває під домашнім арештом. А також екс-міністр енергетики Володимир Демчишин, якого оголосили у міжнародний розшук.

Back to top button