Україна

Прокуратура завершила розслідування справи відносно нардепа-забудовника

Прокурорами Офісу Генерального прокурора завершено досудове розслідування стосовно народного депутата України за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Про це 1News повідомила прес-служба відомства.

Розслідуванням встановлено, що протягом 2012-2019 років народний обранець займався підприємницькою діяльністю – здійснював систематичний продаж нерухомості в багатоквартирних житлових будинках у  с. Петропавлівська Борщагівка та с. Софіївська Борщагівка  на Київщині без реєстрації фізичною особою-підприємцем чи юридичною особою. Доходи від реалізації цих квартир та нежитлових приміщень він декларував як доходи фізичної особи від продажу власного майна, а не від підприємницької діяльності, із застосуванням ставки податку в розмірі 5% замість 18%.

За даними експертизи такі дії підозрюваного призвели до ненадходження до держбюджету понад 118 млн грн податку на доходи фізичних осіб та податку на додану вартість.

Відповідно до вимог ст. 290 КПК України підозрюваному та його захисникам повідомлено про завершення досудового розслідування та надано доступ до матеріалів кримінального провадження для ознайомлення.

Зазначимо, що мова йде про Віктора М’ялика, який входить до депутатської групи «За майбутнє».

У березні 2021 року йому було повідомлено про підозру в ухиленні від сплати податків на понад 97 млн грн.

Згідно з його деклараціями, тільки у 2021 році він провів 14 операцій з нерухомістю, в яких вказав отриманий прибуток від продажу нерухомого майна або ж від здачі його в оренду.

В щорічній декларації М’ялика за 2019 рік вказана величезна кількість квартир, саме у Петропавлівській та Софіївській Борщагівці.

Back to top button