Україна

Прокопенко сказав, скількі бійців Азову повернулися додому


Прокопенко сказав, скількі бійців Азову повернулися додому

Україна та Росія у ніч проти 19 жовтня провели 58-й обмін військовополоненими. Додому вдалося повернути 95 українських захисників.

Під час останнього обміну військовополоненими, додому повернулися 34 військовослужбовці Азову, які боронили Маріуполь. Про це у суботу, 19 жовтня, написав у Facebook командир бригади Азов Денис “Редіс” Прокопенко.

“У часи важких боїв такі новини надають особовому складу 12-ої бригади Азов сил та піднімають бойовий дух. До України з російського полону повернулись ще 34 військовослужбовців Азову”, – вказав він. 

За його словами, воїни, що повернулися, 86 днів обороняли Маріуполь, за наказом вийшли з території Азовсталі та провели у російському полоні 2,5 роки. Прокопенко підкреслив, що “завдяки бійцям Маріупольського гарнізону, Україна витримала перший удар навесні 2022 року”.

“Я вітаю вас на рідній землі та дякую вам за вашу стійкість та вірність Батьківщині. Особовий склад бригади з нетерпінням чекав на кожного з вас та робив все можливе, аби поповнити обмінний фонд полоненими росіянами”, – заявив командир.

Він нагадав, що у російських тюрмах залишаються близько 900 бійців Азову і пообіцяв робити усе можливе аби вони усі повернулися в Україну. 

Нагадаємо, Україна провела обмін військовополоненими з російською стороною, у результаті якого додому повернулись 95 українських військових. 

Раніше повідомлялося, що з російського полону звільнили правозахисника, журналіста, громадського діяча та військового Максима Буткевича. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × 3 =

Back to top button