Україна

Прогрес України і Молдови надзвичайний – Мішель


Прогрес України і Молдови надзвичайний - Мішель

Керівництво ЄС зробить все для того, щоб у грудні почалися офіційні переговори про вступ України і Молдови, запевнив Шарль Мішель.

Європейська рада оцінює прогрес України і Молдови на шляху до Євросоюзу як надзвичайний. Таку заяву у вівторок, 21 листопада, зробив президент Євроради Шарль Мішель на спільній пресконференції з лідерами двох країн в Києві.

“Ми хочемо надати вам усі можливості (щодо вступу – ред.)… Членство в Європейському Союзі не дається за ніч, воно все одно залишається довгим процесом. Це тривалий, важкий процес, але ця робота має тривати, особливо в ці часи. І я хотів би подякувати вам і привітати вас із тим, що ви рухаєтесь у напрямку до Європейського Союзу” – зазначив Мішель.

Він запевнив, що керівництво ЄС зробить все для того, щоб у грудні почалися офіційні переговори про вступ України і Молдови, а також назвав три головні аргументи, за допомогою яких переконуватиме учасників саміту.

По-перше, Мішель вважає, що початок переговорів про вступ України і Молдови до ЄС “буде сигналом європейським громадянам, що ми опікуємося їхньою безпекою і добробутом”, оскільки, на його переконання, розширення дозволить зробити Європу безпечнішою і багатшою.

“По-друге, це буде сигналом для громадян України та Молдови, що ми є надійним партнером, що ми серйозні і що ми тримаємо слова”, – заявив Мішель, наголосивши, що це також вагомий аргумент для 27 лідерів.

І по-третє, початок переговорів з Україною “буде сигналом для Кремля”, а також всім тим, “кому не подобається людська гідність, кому не подобаються демократичні принципи”.

Нагадаємо, 8 листопада Єврокомісія прийняла важливе для України рішення про рекомендацію почати переговори про вступ до ЄС. Але нашій країні доведеться виконати низку важливих вимог.

Тим часом Угорщина обіцяє заблокувати початок переговорів про вступ України до ЄС.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button