Україна

Продаж “інвалідності”: викрито схему незаконного виїзду за кордон


Продаж інвалідності : викрито схему незаконного виїзду за кордон

Екс-чиновниця разом зі спільником організувала підроблення акту огляду медико-соціальної експертної комісії.

Київські правоохоронці повідомили про підозру колишній посадовиці та лікарю-експерту, що “продавали” інвалідність для виїзду за кордон. Про це повідомив відділ комунікації поліції Києва на своїй Facebook-сторінці в четвер, 8 лютого.

“Фігуранти вносили недостовірні відомості до акту огляду медико-соціальної експертної комісії для присвоєння третьої групи інвалідності. Таким чином, чоловіки призовного віку не підлягали мобілізації та могли виїхати за кордон”, – ідеться в повідомленні.

Правоохоронці викрили колишню посадовицю міжрайонної Медико-соціальної експертної комісії та лікаря-експерта з хірургії міжрайонної МСЕК. Учасники схеми підробляли документи та допомагали чоловікам призовного віку виїхати з України.

“Жінка разом зі спільником організувала незаконну діяльність з підроблення офіційного документа – акту огляду медико-соціальної експертної комісії. Вони вносили неправдиві відомості про присвоєння третьої групи інвалідності, що давало змогу чоловікам призовного віку виїхати за кордон та ухилитись від мобілізації”, – зазначили поліцейські.

Фігурантам повідомлено про підозру за кількома статтями. Зокрема, мова службове підроблення і незаконний перетин кордону. Кримінального кодексу України.

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. 

Раніше ми вже писали, закарпатські прикордонники також затримали 17 чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон з Румунією та Угорщиною.

На Закарпатті суд покарав чоловіка за відмову від мобілізації

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button