Україна

Продавав дані про блокпости: на Сумщині викрили правоохоронця


Продавав дані про блокпости: на Сумщині викрили правоохоронця

Зазначається, що правоохоронець продав місцевому мешканцю інформацію про розміщення підрозділів, блокпостів Сил оборони та паролів для їх проїзду. Нині йому загрожує до десяти років ув’язнення

Правоохоронцю з Сумської області повідомили про підозру за продаж інформації з обмеженим доступом мешканцям прикордоння. Про це інформує пресслужба ДБР у середу, 10 липня.

У лютому цього року він запропонував місцевому мешканцю допомогу у безперешкодному переміщенні автомобілем в межах прикордонного району.

Правоохоронець пообіцяв надати інформацію про розміщення підрозділів, блокпостів Сил оборони та паролів для їх проїзду. Водночас пригрозив особистим перешкоджанням у разі відмови.

Зазначається, що силовик встиг отримати від чоловіка 30 тисяч грн.

Правоохоронцю інкримінують одержання неправомірної вигоди, у поєднанні з вимаганням, та у поширенні інформації про переміщення та розташування ЗСУ.

Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років.

Раніше на кордоні з Угорщиною прикордонники виявили молодика, який вдавав із себе багатодітного батька.

Також на Закарпатті чоловік “купив” третю дитину, аби виїхати за кордон. А на кордоні зі Словаччиною затримали киянина, який прикидався нігерійцем.

Державне бюро розслідувань (ДБР) завершило розслідування у справі злочинної групи, яка привласнила продовольство для українських військовослужбовців на суму майже шість мільйонів гривень.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button