Світ

Палата представників США вдруге не змогла обрати спікера

Палата представників США вдруге не змогла обрати спікера

Республіканець Джим Джордан не зміг отримати крісло спікера нижньої палати Конгресу США

Висунутий республіканцями Джим Джордан знову не набрав достатньої кількості голосів і стикнувся з опозицією всередині партії.

Палата представників Конгресу США за підсумками другого раунду голосування 18 жовтня не змогла обрати нового спікера. Висунутий республіканцями Джим Джордан знову не набрав достатньої кількості голосів, повідомив телеканал CNN.

Зазначається, що за його кандидатуру проголосували 199 представників, що на один голос менше, ніж за результатами першого раунду голосування. Джордана не підтримали 22 республіканці. Водночас його суперник, демократ Гакім Джеффріс, отримав 212 голосів, як і напередодні.

Для того, щоб обійняти посаду спікера, необхідно отримати більшість голосів за повного складу палати представників, яка наразі становить 217 голосів.

Коли відбудеться наступний етап голосування, поки що невідомо.

За даними ЗМІ, дедалі більше республіканців і демократів підтримують ідею розширення повноважень тимчасового спікера Патріка Макгенрі. 

Джордан вважається одним із найближчих союзників колишнього президента США Дональда Трампа і неодноразово голосував проти збільшення військової допомоги Україні.

Нагадаємо, 3 жовтня Палата представників проголосувала за дострокову відставку республіканця Кевіна Маккарті з посади спікера. Тимчасовим спікером було призначено його однопартійця Макгенрі.

Доки нижня палата Конгресу США не обере спікера, вона не може узгоджувати бюджет, ухвалювати закони, зокрема ті, що стосуються надання допомоги Україні.

На кону допомога Україні. Вибори спікера Палати представників

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button