Світ

ЄК: Для відновлення України – все найкраще

ЄК: Для відновлення України - все найкраще

Фото: ЕРА

Урсула фон дер Ляєн

Глава Єврокомісії впевнена, що за допомогою партнерів Україна обов’язково переможе у війні, і що для відновлення України слід зібрати все найкраще.

 

Відновлення України – колосальне та безпрецедентне завдання. Про це у середу, 6 липня, виступаючи на пленарному засіданні Європарламенту у Страсбурзі, сказала президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн. Про це повідомляє ТГ-канал VESTI.

 

“Ми маємо зібрати все найкраще для відновлення України. Саме тому разом із Німецьким головуванням у G7 скликаємо конференцію високого рівня після літа. Ми знаємо, що ніколи раніше ми не стикалися перед таким колосальним викликом у сфері відновлення. Тому ми маємо кликати на борт усіх”, – наголосила президент Єврокомісії.

 

Глава Єврокомісії впевнена, що за допомогою партнерів Україна обов’язково переможе у війні.

 

“У ці дні ми працюємо для того, щоб допомогти Україні виграти у цій війні, але ми також маємо забезпечити, щоб Україна виграла мир, і це точно станеться”, – додала Урсула фон дер Ляєн.

 

Російське видання Коммерсантъ повідомляє про те, що Єврокомісія готує юридичну базу для передачі російських активів Україні.

 

“Єврокомісія вважає справедливою та готує правову базу, щоб заморожені російські активи та активи російських олігархів були передані на потреби відновлення України”, – цитує видання слова Урсули фон дер Ляєн на виступі в Європарламенті.

 

Повідомляється, що лідери країн G7 заявили про готовність використати активи РФ для допомоги Україні за підсумками саміту, що відбувся наприкінці червня, проте конфіскація активів ускладнюється відмінностями у законодавстві європейських країн.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button