Україна

Президенти Литви і Латвії вимагають зброї та “план Маршалла” для України

Президенти Литви і Латвії вимагають зброї та план Маршалла для України

Фото: twitter.com/valstsgriba

Президенти чотирьох країн побували в Бородянці

Україні потрібна зброя для боротьби тут і зараз, а також настав час планувати допомогу з відновлення країни, вважають лідери двох країн.

 

Президенти Литви Ґітанас Науседа і Латвії Егілс Левітс після відвідування зруйнованих українських міст у середу, 13 квітня, поділилися враженнями від побаченого і закликали дати Україні більшу зброю та почати планувати “план Маршалла”.

 

Зокрема, Науседа заявив, що Росія свідомо, цілеспрямовано і вкрай жорстоко знищує українську націю.

 

“Жахи війни, які пережила Україна, не могли бути скоєні людьми. Істоти, які це зробили, не заслуговують на це ім’я. Це свідоме, цілеспрямоване і вкрай жорстоке знищення української нації. Україна встоїть. Правда переможе!” – написав Науседа у Twitter.

 

Також він наголосив на необхідності негайного надання Україні зброї.

 

“Російські танки, розбиті українською армією в Дмитрівці. Героїзм, любов до свободи і Батьківщини завжди перемагають дикість. Україні потрібна зброя для боротьби тут і зараз”, – відзначив Науседа.

 

У свою чергу президент Латвії Егілс Левітс заявив, що Україна заслуговує на величезні зусилля щодо відновлення, таких як “план Маршалла”, який допоміг Західній Європі відновитися після Другої світової війни, і закликав почати його планування.

 

“Ірпінь, Бородянка несуть на собі свіжі шрами російських руйнувань. Скривлені уламки будинків, церков і мостів. Україна заслуговує на величезні зусилля щодо відновлення, таких як “план Маршалла”, який допоміг Західній Європі відновитися після Другої світової війни. Час планувати зараз!” – написав Левітс у Twitter.

 

 

Нагадаємо, минулими вихідними Київ відвідав британський прем’єр Борис Джонсон. Він пообіцяв надати Україні для захисту бронетехніку і протикорабельні ракети, а також заявив про готовність лібералізувати торгівлю з Україною.

 



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button