Україна

Президент выступил на заседании Совбеза ООН


Президент выступил на заседании Совбеза ООН

Президент запросив представників ООН подивитися, що Російська Федерація зробила з українською інфраструктурою.

Президент України Володимир Зеленський виступив на засіданні Ради безпеки ООН. Він закликав організацію засудити ракетні удари росіян по енергетичній інфраструктурі нашої країни та назвав їх “злочином проти людяності”. З промовою за допомогою відеозв’язку глава держави звернувся до зыбрання у середу, 23 листопада.
 
Він також закликав членів Ради безпеки ООН ухвалити резолюцію, яка засуджувала б будь-які форми енергетичного терору Російської Федерації.
 
“Чого Росія хоче досягти? Коли температура нижче за нуль і мільйони людей не мають електрики, води, продовольства. Це очевидний злочин проти людяності”, – зазначив він.
 
Також він закликав заборонити РФ брати участь у голосуваннях щодо її агресії проти України.
 
“Терористична держава не може брати участь у жодних голосуваннях з приводу своєї агресії, свого терору, це глухий кут”, – сказав президент.
 
Зеленський також закликав змінити практику, за якої РФ як країна-терорист має право вето на будь-які рішення Ради безпеки, у тому числі щодо її агресії проти України.
 
Також президент України запросив представників ООН приїхати та подивитися на те, що Росія зробила з українською інфраструктурою, а Радбез ООН – підтримати раніше презентовану ним українську формулу миру.
 
“Сьогодні за один день прилетіло 70 ракет – ось російська формула терору. Ми чекаємо на реакцію на терор Росії. Нам потрібні системи ППО. Пора підтримати українську формулу миру”, – підкреслив президент.
 
Нагадаємо, заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв заявив, що ракетний запас Росії ще не виснажений, і удари по Україні продовжаться.
 
Раніше радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що РФ вимолює переговори у Києва.

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button