Україна

Президент видав указ про демобілізацію строковиків


Президент видав указ про демобілізацію строковиків

Строковиків, які були призвані на військову службу ще до початку війни, направлять у запас із квітня.


Президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби. Про це повідомила пресслужба глави держави в четвер, 7 березня.
 
Згідно з текстом документа, військовослужбовців, строк військової служби яких закінчився під час дії воєнного стану, мають звільнити в запас у квітні-травні 2024 року.
 
Зеленський доручив Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури забезпечити за заявками Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ перевезення строковиків з додержанням вимог безпеки та проведення розрахунків за ці перевезення згідно з чинними тарифами.

У вечірньому відеозверненні президент заявив, що строковиків, які були призвані на військову службу ще до початку повномасштабного вторгнення Росії і воюють дотепер, направлять у запас із квітня.

 
“Є указ про звільнення в запас строковиків – тих, хто був призваний на військову службу ще до початку повномасштабного вторгнення. Зараз на прохання військового командування потрібно кілька тижнів на підготовчі процедури, на заміну людей із точки зору оборонних завдань. І з квітня строковики будуть направлені в запас”, – сказав Зеленський.
 
Глава держави додав, що частина з них підписали контракт на службу в Силах оборони.

Нагадаємо, 23 лютого Верховна Рада підтримала законопроєкт про демобілізацію військових строкової служби. 

12 лютого Зеленський підписав закони про продовження загальної мобілізації та воєнного стану в Україні на 90 днів – до 13 травня 2024 року. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button