Україна

Президент привітав українців із Днем Незалежності


Президент привітав українців із Днем Незалежності

Мужність України “розбудила весь континент” і дала надію на нову справедливість, наголосив Володимир Зеленський.

Президент Володимир Зеленський заявив, що за останні шість місяців Україна змінила світ, історію та себе. Відео привітання українців із Днем Незалежності опублікувала прес-служба глави держави.

“Півроку тому Росія оголосила нам війну. 24 лютого вся Україна почула вибухи та постріли. І 24 серпня не мала почути слів “з Днем Незалежності”. 24 лютого нам говорили: у вас немає шансів. 24 серпня ми говоримо: з Днем Незалежності, Україно!” – наголосив Зеленський.

За його словами, тепер країна точно знає, “хто справді брат та друг, а хто навіть не випадковий знайомий”. Водночас “весь світ дізнався, хто такі українці”.

Президент заявив, що “український народ та його мужність надихнули весь світ” і дали людству нову надію на справедливість.

“Ми тримаємося шість місяців. Нам важко, але ми стиснули кулаки і вигризаємо свою долю. Кожен новий день – це нова причина не здаватися. Бо, пройшовши стільки всього, ми не маємо права не дійти до кінця. Що для нас кінець війни? Раніше ми казали: мир. Зараз кажемо: перемога”, – зазначив глава держави.

Він нагадав, що Донбас та Крим – це Україна, і країна повертатиме їх будь-якими шляхами.

“Ми не торгуємо своїми землями та своїми людьми. Для нас Україна – це вся Україна. Усі 25 регіонів, без поступок чи компромісів. Ми не знаємо цих слів, вони були зруйновані ракетами 24 лютого”, – зазначив Зеленський.

Президент заявив, що за час війни “ми змінилися всі” – хтось народився вдруге як людина, громадянин, патріот, просто як українець.

“Ми нарешті стали справді єдиними. Нова нація, що з’явилася на світ 24 лютого о 4 ранку. Не народилася, а відродилася. Нація, яка не плакала, не кричала, не злякалася. Не втекла. Не здалася. Не забула”, – зазначив він.

“Ми зустрічаємо цей день у різних обставинах, умовах і навіть у різних часових поясах, але з єдиною метою – збереження незалежності та перемоги України!”, – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, 23 серпня на церемонії у День прапора Зеленський заявив, що синьо-жовтий стяг майорітиме у всіх тимчасово окупованих містах та селах України.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button