Україна

Президент підписав закон про примусове годування засуджених


Президент підписав закон про примусове годування засуджених

Документ вносить зміни до Кримінального процесуального кодексу і також стосується осіб, які перебувають під вартою.

 
Президент України Володимир Зеленський підписав закон про заходи примусового годування засуджених та осіб, які утримуються під вартою. Про це 9 серпня повідомила прес-служба Верховної Ради.
 
Документ вносить зміни до Кримінального процесуального кодексу. Вони передбачають можливість застосування до відповідної категорії осіб примусового годування у разі загрози їхньому життю та здоров’ю, підтверджену медиками.
 
Закон регулює процедуру розгляду судами питання щодо застосування заходів примусового годування засуджених та осіб, які утримуються під вартою, які оголосили голодування.
 
Наголошується, що законодавча ініціатива забезпечує виконання низки рішень Європейського Суду з прав людини, які містять рекомендації щодо застосування примусового годування. Зокрема, таке рішення має ґрунтуватися на медичній необхідності, підтвердженій дослідженням.
 
Нагадаємо, 19 липня парламент підтримав законопроект Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо застосування до засуджених та осіб, які утримуються під вартою, заходів примусового годування.
 
Рада ухвалила закон щодо обміну військовополоненими
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button