Україна

Президент оголосив день жалоби через загиблих під час пожежі у Харкові

Президент Володимир Зеленський підписав указ № 23/2021 про оголошення в Україні дня жалоби 23 січня у зв’язку з трагедією в будинку для літніх людей у Харкові, що забрала життя 15 осіб. Про це пише 1NEWS, посилаючись на 112.ua.

“У зв’язку з трагедією, яка сталася 21 січня унаслідок пожежі в будинку для літніх людей в Харкові і призвела до людських жертв, а також з метою вшанування пам’яті загиблих 23 січня в Україні оголошено днем жалоби”, – йдеться в повідомленні.

Згідно з указом, в цей день на всій території країни буде приспущено Державний прапор на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.

Також мають бути скасовані розважально-концертні заходи та внесені відповідні зміни до програм теле- та радіопередач.

“У цій страшній пожежі ми втратили 15 людей. Це були чиїсь батьки та матері, чиїсь бабусі й дідусі. Так, у них позаду було довге життя, але попереду їх точно не мала чекати така жахлива смерть. Ці люди мали право на турботу, догляд та безпеку на схилі своїх років. Щоб гідно вшанувати їхню пам’ять, оголошено день трауру. Бо зайвих громадян в Україні не існує”, – сказав Зеленський.

Back to top button