Україна

Президент назвав спосіб деблокування Маріуполя

Президент назвав спосіб деблокування Маріуполя

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський

Україна ще не отримує достатньої зброї, щоб якнайшвидше закінчити війну та повністю знищити ворога, зазначив глава держави.

 

Президент Володимир Зеленський заявив, що Збройні сили могли б деблокувати Маріуполь, якби була необхідна зброя, літаки та бронетехніка, проте вони цього не отримують. Про це у понеділок, 11 квітня, йдеться у відеозверненні Володимира Зеленського.

 

“На жаль, ми не отримуємо стільки, скільки необхідно, щоб швидше закінчити цю війну, щоб повністю знищити ворога на нашій землі і щоб виконати ті завдання, які для кожної нашої людини є очевидними. Зокрема, щоб деблокувати Маріуполь.

 

Якби ми отримали літаки та достатньо важкої бронетехніки, необхідну артилерію, ми могли б це зробити. Але… Досі доводиться про це домовлятися. Досі доводиться переконувати. Все ще доводиться вичавлювати потрібні рішення”, – сказав він.

 

Зеленський зазначив, що у питанні зброї Україна все ще залежить від своїх партнерів.

 

“Упевнений, що ми отримаємо майже все, чого потребуємо. Але втрачається не лише час, губляться життя українців. Життя, які вже не повернути. І це відповідальність і тих, хто досі тримає необхідну Україні зброю на складах. Відповідальність, яка назавжди залишиться в історії”, – заявив президент.

 

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський прокоментував інформацію щодо використання окупантами хімічної зброї у Маріуполі.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button