Україна

Президент Італії під час складання присяги висловився на підтримку України – 1News

Серджо Маттарелла
Фото з відкритих джерел

Маттарелла закликав союзників, щоб демонстрація сили поступилась місцем взаєморозумінню

Президент Італії Серджо Маттарелла склав присягу в парламенті і у своїй промові висловився на підтримку України. Про це повідомляє посольство України в Італії у своєму Facebook.

“Ми не повинні миритися з тим, що, без всілякого приводу на кшталт протистояння між різними економічними та політичними системами, знову піднімається вітер війни над континентом, який пережив такі трагедії як Перша та Друга світові війни. Ми маємо зробити заклик до наших друзів та союзників, щоб демонстрація сили поступилась місцем взаєморозумінню й щоб жодний народ не боявся агресії з боку свого сусіда”, – зазначив Маттарелла.

1News за темою: Уряд Італії вирішив поступово послаблювати карантинні обмеження

Нагадаємо, наприкінці січня правлячі партії Італії попросили Серджіо Маттареллу залишитися президентом на другий термін після того, як не змогли знайти компромісного кандидата за тиждень голосування в парламенті.

Це вже другий раз поспіль президенту пропонується продовжити його семирічний мандат. У 2013 році політичні лідери попросили лишитися тодішнього главу держави Джорджіо Наполітано, після того, як їм теж не вдалося знайти консенсусного кандидата.


Джерело

Back to top button