Україна

Президент: Боремося за порятунок людей з Азовсталі

Президент: Боремося за порятунок людей з Азовсталі

Фото: president.gov.ua

Володимир Зеленський підбив підсумки 70-го дня війни

Глава держави наполягає на продовженні режиму тиші, щоб підняти цивільних із підвалів заводу.

 

Президент Володимир Зеленський у ході відеозвернення за підсумками 70-го дня війни, оприлюдненому в ніч на четвер, 5 травня, заявив, що влада робить усе можливе, щоб евакуювати людей із заводу Азовсталь у Маріуполі.

 

“Домовляємось і сподіваємось продовжити порятунок людей з Азовсталі, з Маріуполя. Там ще залишаються цивільні. Жінки, діти. Щоб їх врятувати, потрібно продовження режиму тиші. Українська сторона готова його забезпечити. Потрібен час, щоб просто підняти людей з підвалів, з тих укриттів під землею. У наявних умовах не можемо використовувати спеціальну техніку, щоб розчистити завали. Усе робиться вручну. Але ми віримо, що все вийде”, – сказав глава держави.

 

Український лідер зазначив, що питання Маріуполя він порушував на переговорах із генсеком ООН Антоніу Гутеррішем та прем’єр-міністром Ізраїлю Нафталі Беннетом.

 

Також Зеленський нагадав, що 4 травня відбувся другий етап евакуаційної операції з Маріуполя, за результатами якого 344 особи вивезли із самого міста та його околиць до Запоріжжя.

 

 

Як повідомлялося, російські окупанти знайшли зрадника серед колишніх працівників заводу Азовсталь у Маріуполі, який показав їм таємні підземні ходи під територією підприємства, і тепер ворог їх штурмує.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button