Україна

На Донеччині правоохоронці знищили 200 снарядів до Градів


На Донеччині правоохоронці знищили 200 снарядів до Градів

Загалом від початку повномасштабної війни поліція знищила близько 3500 російських боєприпасів.

На Донеччині поліцейські знищили одночасно 200 снарядів до російських Градів. Про це повідомляє ГУ Нацполіції Донеччини.

Зазначається, що це одна з наймасштабніших ліквідацій боєприпасів поліцейських.

Загалом від початку повномасштабної війни поліція знищила близько 3500 боєприпасів. Фахівці вибухотехнічної служби виїжджали на всі обстріли цивільної інфраструктури.

За словами начальника відділу вибухотехнічної служби поліції Донбасу Сергія Нестерова, у 2022 році він та його колеги здійснили понад 1400 виїздів. Більшість із них – на обстеження місць прильотів, а також розмінування деокупованих територій.

“Наше завдання – ідентифікувати боєприпас, яким було завдано удару по школі, житловому будинку або будь-якому іншому об’єкту інфраструктури. Коли все завалюється, то нам у цій величезній купі сміття потрібно знайти уламки, фрагменти зброї, яку використав ворог. Це доказ російського воєнного злочину”, – розповів Нестеров.

Наголошується, що з початку повномасштабної війни поліцейські зіткнулися з потужними боєприпасами, з якими раніше на практиці справи не мали: авіаційні бомби, ракети повітряного та наземного базування.

“З досвіду вибухотехніків, найчастіше для обстрілів Донеччини Росія використовувала ракети С-300 – таких було виявлено 167. На другому місці за частотою використання – ракети Х-59, ними завдано 51 удару”, – заявили в поліції.

Повідомляється, що боєприпаси, які перебувають у вкрай небезпечному стані, ліквідують в умовах полігону. Контрольовані підриви здійснюють 2-3 рази на тиждень.

Нагадаємо, поліція показала знищення боєприпасів РФ на Київщині.

В Україні найбільше мінне поле у світі – Шмигаль


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button