Україна

“Президент Готель” готують до приватизації

Кабінет міністрів затвердив першого інвестиційного радника для підготовки об’єкту “великої” приватизації за новим законом. Про це написав у Facebook міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко, передає 1NEWS.

“Сьогодні ми затвердили першого інвестиційного радника для підготовки об’єкту “великої” приватизації за новим законом! Для підготовки до приватизації і продажу пакету акцій ПрАТ “Президент Готель” уряд затвердив радником ТОВ “Конкорд Консалтинг”, що виконуватиме всю роботу у консорціумі з аудиторською фірмою “великої четвірки” KPMG, оцінювачем “Бюро Маркуса” та юридичною фірмою Redcliffe Partners”, – написав він.

Він зауважив, що новий закон запроваджує прозору процедуру і відводить інвестиційному раднику ключову роль у “великій” приватизації.

“Саме радник повинен зробити всебічний аналіз проблем підприємства і виявити такі, які можуть стати перепоною успішній приватизації, та запропонувати варіанти їх вирішення. Його основна задача запропонувати та реалізувати найкращий сценарій залучення інвестицій, які б сприяли розвитку та модернізаціі відповідного підприємства. Відсьогодні “Конкорд Консалтинг” має чотири місяці на виконання зазначених у договорі завдань, які дозволять нам вийти на успішний продаж державного пакету акцій ПрАТ “Президент Готель”, – додає Саєнко.

Крім того, Саєнко зауважив, що, на жаль, затвердження результатів конкурсу на відбір інвестиційних радників інших п’яти великих підприємств – ПАТ «Одеський припортовий завод», ПрАТ «Індар», ПАТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», державних підприємств «Завод Електроважмаш» і «Вугільна компанія «Краснолиманська» наразі заблоковано рішенням суду.

“Фактично вся “велика” приватизація за новими прозорими правилами сьогодні опинилася у заручниках судового позову кількох інвестиційних радників, які незадоволені результатами конкурсного відбору, проведеного комісією Мінекономрозвитку, Мінфіну та Фонду держмайна. За таких високих ризиків існують суттєві загрози, що авторитетні як міжнародні, так і українські інвестиційні компанії утримаються від участі в подальших конкурсах”, – додає Саєнко.

Уряд розраховує на справедливе рішення суду, щоб якомога скоріше дати старт прозорому і ефективному процесу залучення інвестицій в державний сектор.

 

 

 

Back to top button