Україна

Прес-секретарка Зеленського звільняється з посади

Прес-секретар президента України Юлія Мендель йде з посади. Але вона залишиться в команді Офісу президента і буде радником з міжнародних комунікацій. Про це повідомив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, пише «РБК-Україна».

За його словами, Мендель тимчасово продовжує виконувати обов’язки прес-секретаря Зеленського, поки завершуються процеси реорганізації комунікаційної роботи Офісу президента.

«Прийнято рішення про посилення конкретних комунікаційних напрямків, в зв’язку з чим Юлія Мендель зосередиться на роботі із взаємодії з іноземними ЗМІ», – зазначив Подоляк.

Він також підкреслив, що комунікація Зеленського потребує суттєвого посилення.

«Юлія Володимирівна має відмінні зв’язки в цьому секторі медійного співтовариства і зможе бути ефективною в якості радника з міжнародних комунікацій. Відповідно, позиція прес-секретаря президента буде виділена в окремий функціонал, уточнена і заповнена», – додав Подоляк.

Нагадаємо, Юлію Мендель призначили прес-секретарем президента в червні 2019 року. Вона перемогла в конкурсі, на який подавалися близько 4 000 кандидатів.

Мендель вчилася журналістиці в Києві. У різний час працювала на телеканалах ICTV, Еспресо-ТБ та «Інтер». Писала для американських The New York Times, Politico і українського Forbes.

За час, поки вона була прес-секретарем Президента, Мендель часто потрапляла у конфліктні ситуації. Зокрема, захищаючи Президента від незручних запитань, вона відштовхувала журналістів; під час написання повідомлень на Facebook плутала Литву та Латвію, а також висловлювалась двозначно, чим неодноразово потрапляла під критику та висміювання.

Останній «прокол» Мендель стосувався її зовнішнього вигляду під час візиту Володимира Зеленського до Парижу. Зокрема, вона повісила темні окуляри на глибоке декольте та спустила захисну маску на підборіддя, виглядаючи в такому образі досить кумедно.

Back to top button