Україна

Прем’єр озвучив вартість відновлення України

Прем єр озвучив вартість відновлення України

Фото: facebook.com/dshmyhal

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль

На реконструкцію країни після війни знадобиться щонайменше 600 мільярдів доларів, наголосив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що у довгостроковій перспективі відновлення України коштуватиме щонайменше 600 мільярдів доларів. Про це він повідомив у Facebook за підсумками виступу на Spring Meetings 2022, які проводять Світовий банк та МВФ.

Глава Кабіна зазначив, що разом із президентом Володимиром Зеленським розповів партнерам про плани Росії знищити Україну та українську економіку.

“Збиток для української економіки вже становить понад 500 мільярдів доларів. ВВП цього року може впасти від 30 до 50%. Україні потрібна фінансова підтримка партнерів, щоб вистояти. Розмір такої короткострокової допомоги ми оцінюємо в 4-5 мільярдів доларів щомісяця протягом наступних півроку”, – вказав Шмигаль.

При цьому у довгостроковій перспективі на відновлення та реконструкцію України знадобиться бодай 600 мільярдів доларів, наголосив він.

“За дорученням президента України уряд разом зі світовими експертами вже розробляє такий план відновлення. Закликаю весь світ підтримати Україну, підтримати свободу і демократію”, – підсумував прем’єр.

Раніше повідомлялося, що Європейський Союз створить трастовий фонд для фінансування відновлення зруйнованої війни України, покривши основну частину необхідних коштів.

У Кабміні назвали джерела відновлення України


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button