Україна

Прем’єр Нідерландів пообіцяв важку зброю Києву


Прем єр Нідерландів пообіцяв важку зброю Києву

Війна Росії проти України може тривати довше, ніж усі сподівалися, зазначив Марк Рютте.

 
Нідерланди нададуть Україні сучасну важку зброю – самохідні гаубиці та бронемашини. Про це сказав прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте на спільному із президентом України Володимиром Зеленським брифінгу у Києві у понеділок, 11 липня.
 

 
“Україна потребує нашої військової підтримки. Нам потрібно підтримувати Україну сучасним озброєнням. Я закликаю всіх своїх колег у Європі та в інших куточках світу допомагати Україні важкою зброєю. Наша країна надаватиме важку зброю – бронемашини та самохідні гаубиці. Я хочу закликати наших союзників зробити те саме”, – заявив Рютте.
 
Він попередив, що війна Росії проти України може тривати довше, ніж усі сподівалися. Але це не означає, що світ може відступити і пасивно спостерігати за тим, що відбувається.
 
“Ми повинні зосереджено і надалі підтримувати Україну політично, постійно заявляючи про підтримку і постійно чинити тиск на путінську Росію, а також посилюючи двосторонню та багатосторонню політичну співпрацю з Україною”, – заявив Рютте.
 
Він запевнив, що Нідерланди підтримуватимуть Україну всіма можливими способами.
 
“Ви можете на нас розраховувати і зараз, і найближчими роками, і надалі”, – резюмував Рютте.
 
Нагадаємо, 11 липня Марк Рютте перебуває з робочим візитом в Україні. Сьогодні відвідав міста Ірпінь та Буча, а також селище Бородянка, зруйновані російськими військами.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button