Україна

Премія Оскар – які фільми стали номінантами на Оскар-2022 – 1News

Топ-новина

Топ-новина


Фото з відкритих джерел

Перелік стрічок-номінантів доволі цікавий, вручення премій гарантовано буде видовищним

Незважаючи на пандемію коронавірусу, 94-й премії “Оскар” бути! 27 березня режисери, актори, сценаристи та вершки кінобізнесу традиційно зберуться у залі театру Dolby та чекатимуть на вручення заповітних золотавих статуеток.

8 лютого у Лос-Анджелесі Американська кіно академія оголосила номінантів на нагороду. Варто зазначити, що цього року список номінантів на “Оскар” доволі серйозний.

Далі розповідаємо найцікавіше про цьогорічний “Оскар”, а також про фільми з усього світу, яким судилося стати переможцями культової кінопремії.

Цікаве про цьогорічну премію “Оскар-2022”

Вперше за останні три роки церемонія вручення статуеток “Оскар” матиме ведучого. Окрім цього, вперше за два роки нагороди вручатимуть не в онлайн-режимі, а за традицією – у залі театру Dolby. 

Цьогоріч найбільше номінацій отримала драма-вестерн під назвою “Влада пса” режисерки Джейн Кемпіон – аж 11. На другому місці за кількістю номінацій опинився фільм “Дюна” Дені Вільньова – їх у нього 10. Далі йдуть стрічки “Белфаст” та “Вестсайдська історія” – вони претендують на нагороди у 8-х категоріях кожна. Разом з тим японський фільм “Сядь за кермо моєї машини” отримав 4 номінації – це рекорд для кінопрофесіоналів з Японії.

Дензел Вашингтон
Фото з відкритих джерел

А тим часом Дензел Вашингтон продовжив бути темношкірим актором, якого найбільше номінували на “Оскар” за всю історію кінопремії. Цього року чергова номінація стала для нього десятою у кар’єрі.

1News за темою: Apple подала до суду на українського режисера через зйомку сатиричної кінострічки

Номінанти на “Оскар-2022” у всіх категоріях

“Найкращий фільм”

“Белфаст” (драма, режисер Кеннет Брана / Велика Британія / 97 хв.)

Дев’ятирічний Бадді живе у північноірландській робочій родині, надворі 1960-і роки. Йому потрібно призвичаїтися до нового життя в умовах заворушень у місті Белфаст у кінці 60-х.

“CODA: Дитина глухих батьків” (драма, режисер Сіан Хедер / США / 111 хв.)

Дівчинка Рубі Россі живе у маленькому містечку і мріє стати співачкою, але не може покинути своїх батьків і брата, бо всі вони – глухі. Власне, Рубі – їхня єдина комунікація зі світом… 

“Не дивіться вгору” (сатиричний науково-фантастичний фільм, режисер Адам Маккей / США / 138 хв.)

Аспірантка факультету астрономії Кейт виявляє, що до Землі рухається невідома комета. Вона розповідає про це своєму професору, який підраховує, що космічне тіло впаде на планету через півроку і знищить все живе. Науковці намагаються достукатися до влади, але президентові начхати на майбутню глобальну катастрофу.

1News за темою: Держкіно оголосило 18-й конкурсний відбір кінопроєктів: Названо умови

“Сядь за кермо моєї машини” (драма, режисер Рюсуке Хамагуті / Японія / 79 хв.)  

Театральний режисер Юсуке Кафуку переживає смерть дружини і їде ставити виставу “Дядя Ваня” на фестивальу Хіросіму. Йому дають водія – мовчазну дівчину Місакі Ватарі. З часом між ними виникають особливі стосунки, у яких є багато довіри та щирості. Поступово вони зізнаються одне одному у своїх гріхах.

“Дюна” (епічна фантастика, режисер Дені Вільньов / США / 156 хв.)

Планета Арракіс – єдине місце у Всесвіті, де можна знайти особливу спецію, необхідну для космічних польотів. Доми галактичної імперії починають боротьбу за Арракіс. У центрі війни опиняється юний Пол – син герцога Лето і леді Джессіки з давнього сестринського ордену.

“Король Річард” (спортивна драма, режисер Рейнальдо Маркус Грін / США / 144 хв.)

Це – історія життя батька тенісисток Вінус і Серени Вільямс. Тренер з тенісу Річард Вільямс привів дочок на перше тренування щойно їм виповнилося чотири з половиною роки. З того часу він вперто йшов до своєї мети – зробити з дівчаток світових чемпіонок.

“Лакрична піца” (драма, режисеры: Пол Томас Андерсон, Ділан Браун / США/ 133 хв.)

Дівчинка Джун випадково знаходить у лісі дивовижний і видовищний парк розваг. Там є і розкішні  атракціони, і тварини, що вміють розмовляти. Раптом Джун усвідомлює, що чудовий парк – дише частина її уяви, тому вона може робити там усе, що заманеться.

1News за темою: У космосі з’явиться кіностудія та спортивна арена

“Аллея жахів” (нуар, режисер Гільєрмо дель Торо / США / 150 хв.)

1939 рік. Америка. Стентон починає працювати на пересувному ярмарку разом з “екстрасенсом” Зіною і її чоловіком Пітом, котрі використовують вербальні знаки для видовищних вистав з читанням думок на відстані.

Коли Піт помирає, Стен привласнює його записник з секретами для виступів у ролі ясновидця. Минає два роки – Стен облаштувався у Нью-Йорку, тепер він – знаний і багатий металіст. Одного вечора на його виступ приходить психіатр Ліліт Ріттер, яка намагається викрити його. Проте Стен витримує імпровізований іспит і стає таємним спільником Ліліт у її грі на полі великих грошей і великої брехні.  

“Влада пса” (вестерн, режисер Джейн Кемпіон / США / 126 хв.)

1925 рік, власники ранчо, брати Філ і Джордж Бербанк знайомляться з вдовою, що володіє постоялим двором, Роуз Гордон. Згодом Джордж одружується з Роуз, а цинічний Філ лише знущається з новоспеченої дружини та її сина Пітера. Однак і він опиняється у пастці власних почуттів, які важко назвати світлими.   

“Вестсайдська історія” (мюзикл, мелодрама, режисер Стівен Спілберг, США / 156 хв.)

Кіноадаптація культового бродвейського мюзиклу 1957 року про запекле протистояння двох нью-йоркських вуличних банд. Цей фільм – історія великого кохання юнака і дівчини, яким, здавалося б, ніколи не судилося бути разом.

1News за темою: У мережі з’явився трейлер “Місячного лицаря” від кіновсесвіту Marvel

“Найкращий режисер”: Пол Томас Андерсон (“Лакрична піца”), Кеннет Брана (“Белфаст”), Джейн Кемпіон (“Влада пса”), Стівен Спілберг (“Вестсайдська історія”), Рюсуке Хамагуті (“Сядь за кермо моєї машини”).

“Найкращий актор”: Вілл Сміт (“Король Річард”), Ендрю Гарфілд (“Тік-так, бум! “), Дензел Вашингтон (“Макбет”), Бенедикт Камбербетч (“Влада пса”), Хав’єр Бардем (“У ролі Рікардо”).

“Найкраща акторка”: Джессіка Честейн (“Очі Теммі Фей”), Олівія Колман (“Незнайома донька”), Пенелопа Крус (“Паралельні матері”), Ніколь Кідман (“У ролі Рікардо”), Крістен Стюарт (“Спенсер”).

“Найкращий актор другого плану”: Дж. К. Сіммонс (“У ролі Рікардо”), Трой Костур (“CODA: Дитина глухих батьків”), Кіаран Хайндс (“Белфаст”), Джессі Племонс (“Влада пса”), Коді Сміт-Макфі (“Влада пса”).

“Найкраща акторка другого плану”: Джессі Баклі (“Незнайома донька”), Аріана Дебоуз (“Вестсайдська історія”), Джуді Денч (“Белфаст”), Кірстен Данст (“Влада пса”), Анжаню Елліс (“Король Річард”).

“Найкращий адаптований сценарій”: “Дюна”, “CODA: Дитина глухих батьків”, “Сядь за кермо моєї машини”, “Незнайома донька”, “Влада пса”.

“Найкращий оригінальний сценарій”: “Белфаст”, “Король Річард”, “Лакрична піца”, “Не дивіться вгору”, “Найгірша людина на світі”.

“Найкращий фільм іноземною мовою”: “Втеча” (Данія / Франція / Швеція / Норвегія / Фінляндія), “Рука бога” (Італія), “Сядь за кермо моєї машини” (Японія), “Лунана” (Бутан), “Найгірша людина на світі” (Норвегія).

“Найкращий повнометражний анімаційний фільм”: “Енканто”, “Лука”, “Мітчелли проти машин”, “Райя і останній дракон”, “Втеча”.

“Оригінальний саундтрек”: “Дюна”, “Енканто”, “Не дивіться вгору”, “Паралельні матері”, “Влада пса”.


Фото з відкритих джерел

“Найкраща пісня”: “Be Alive” (“Король Річард”), “Dos Oruguitas” (“Енканто”), “Down to Joy” (“Белфаст”), “No Time To Die” (“Не час помирати”), “Somehow You Do” (“Чотири гарних дні”).

“Найкраща операторська робота”: “Дюна”, “Вестсайдська історія”, “Алея жахів”, “Влада пса”, “Макбет”.

“Найкращий документальний фільм”: Ascension; Attica; Flee; Summer of Soul; Writing With Fire.

“Найкращий короткометражний документальний фільм“: Ala Kachuu — Take and Run; The Dress; The Long Goodbye; On My Mind; Please Hold.

“Найкращі декорації”: “Дюна”, “Алея жахів”, “Влада пса”, “Вестсайдська історія”, “Макбет”.

“Найкращий звук”: “Дюна”, ” Белфаст”, “Не час помирати”, “Вестсайдська історія”, “Влада  пса”.

“Найкращий дизайн костюмів”: “Дюна”, “Круела”, “Сірано”, “Вестсайдська історія”, “Алея жахів”.

“Найкращий монтаж”: “Не дивіться вгору”, “Дюна”, “Король Річард”, “Тік-так, бум! “, “Влада пса”.

“Найкращий короткометражний анімаційний фільм”: Boxballet, Robin Robin, The Windshild Wiper, Bestia, Affairs of the Art.

“Найкращі грим і зачіска”: “Поїздка в Америку-2”, “Дім Ґуччі”, “Круела”, “Дюна”, “Очі Теммі Фей”.

“Найкращі спецефекти”: “Дюна”, “Персонаж”, “Шан-Чі”, “Людина-павук: Шляху додому немає”, “Не час помирати”.

Редакція не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють у блогах на сторінках PNK.TV

*Якщо Ви знайшли помилку в тексті 1News, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.


Джерело

Back to top button