Україна

Прем’єр-міністр та керівник МЗС Словаччини вибачились за недолугий жарт про Закарпаття

Урядовці сусідньої країни запевнили, що хочуть зберегти дружні відносини

Прем’єр-міністр Словаччини Ігор Матовіч вибачився перед Україною за недоречний жарт про “Закарпаття в обмін на російську вакцину” від COVID-19.

Про це він написав у своєму мікроблозі у Twitter, передає 1NEWS.

“Позиція Словаччини щодо територіальної цілісності України завжди була дуже чіткою. Повага до міжнародного права є обов’язковою. Вибачаюся перед усіма українцями за мою недоречну реакцію, яка може підірвати їх справедливі зусилля. Словаччина – твій друг”, – написав Матовіч у Twitter, позначивши у повідомленні Президента України Володимира Зеленського та голову МЗС України Дмитра Кулебу.

Міністр закордонних справ Словаччини Іван Корчок також вибачився за “недоречний” жарт прем’єр-міністра країни Ігоря Матовича, який в одному з інтерв’ю сказав, що пообіцяв Росії “Закарпатську Україну” в обмін на вакцину від коронавірусу.

“Сьогодні я спілкувався зі своїм українським партнером, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. Я вибачився перед ним за недоречні заяви прем’єр-міністра Словацької Республіки Ігоря Матовича на адресу України”, – написав Корчок на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, йому “тим більше шкода, що буквально кілька днів тому ми в Києві дуже добре поговорили про те, як далі розвивати наші відносини”.

Раніше Ігор Матович в ефірі словацької радіостанції у відповідь на запитання журналіста про те, що пообіцяла Словаччина РФ за поставку вакцини, відповів: “Закарпатську Україну”.

Джерело: Німецька хвиля/УНН

Back to top button