Україна

Правозахисники повідомили, скільки журналістів з України утримує РФ


Правозахисники повідомили, скільки журналістів з України утримує РФ

Російські загарбники продовжують незаконно утримувати цивільних журналістів, звинувативши їх у тероризмі та інших вигаданих злочинах.

Наразі відомо, що росіяни незаконно утримують на своїй та окупованній території щонайменше 18 українських медійників. Вони сидять у російських в’язницях. Їм відмовляють навіть у медичній допомозі. Про це у неділю, 14 квітня, розповіла голова організації Кримська правозахисна група Ольга Скрипник під час Другої Чорноморської безпекової конференції, що проходить у Болгарії, передає Медіацентр Україна.

Скрипник проінформувала, що після окупації Херсонської області у 2022 році російські військові викрадали журналістів із Херсону, вивозили їх до Криму та звинувачували у співпраці з українськими військовими.

Вона також звернула увагу, що після окупації Криму кількість медіа на півострові зменшилась у 12 разів.

“До окупації на півострові працювало понад три тисячі ЗМІ, а після 2015 року за російським “законодавством” перереєструвалося усього лише 232 медіа”, – розповіла Скрипник. 

Правозахисниця звернула увагу на те, що медіа, які залишились працювати в Криму, працюють лише в інтересах окупаційної адміністрації.

Як ми вже писали, українські військовополонені зазнають багатомісячних катувань у російському полоні. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button