Україна

Правоохоронці завершили слідство по справі екс-голови Конституційного суду

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора слідчими Державного бюро розслідувань завершено досудове розслідування в кримінальному провадженні стосовно колишнього Голови Конституційного Суду України за фактами вчинення кримінальних правопорушень проти правосуддя (ч. 2 ст. 384 та ст. 386 КК України). Про це 1News повідомила прес-служба Офісу Генпрокурора.

фото 1News

За даними слідства, в жовтні 2018 року підозрюваний з корисливих мотивів та в інтересах колишнього Голови Вищого господарського суду України, який розшукується правоохоронними органами, здійснив підкуп свідка, переслідуючи мету, щоб він відмовився від давання показань або надав завідомо неправдиві показання у кримінальному провадженні, пов’язаному із протиправним заволодінням майновими активами ЗАТ «Зуївський енергомеханічний завод».

Крім того, упродовж 2018-2019 років підозрюваний неодноразово надавав слідчому Генеральної прокуратури України у цьому ж провадженні завідомо неправдиві показання, поєднані зі штучним створенням доказів захисту щодо особливо тяжкого злочину.

Наразі, з огляду на те, що зібрані під час досудового розслідування докази є достатніми для складання обвинувального акту, стороні захисту в порядку, передбаченому ст. 290 КПК України, надано доступ до матеріалів досудового розслідування.

Зазначимо, що у справі мова йде про колишнього голову Вищого господарського суду України Віктора Татькова, який переховується від слідства.

Журналісти програми «Схеми» стверджують, що Тупицький був добре знайомий з Татьковим ще з часів, коли працював головою Куйбишевського районного суду Донецька. Саме він познайомив бізнесмена Владислава Дрегера з суддями Ємельяновим і Татьковим. Ті, своєю чергою, у 2006-2010 роках впливали на судові рішення у справі про приватизацію Зуївського енергомеханічного заводу.

Як зазначають розслідувачі, у результаті Дрегер таки приватизував завод, а суддя Татьков став його співвласником. Тоді свої 40% заводу Татьков оформив на свою довірену особу Антона Яїцькова.

Судячи із записів, свою долю міг отримати навіть Тупицький ㅡ чоловіки згадують про частку у 4%.

Back to top button