Україна

Правоохоронці завершили розслідування щодо «Межигір’я» (Відео)

Фігурантам справи у випадку визнання їх винними загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 15 років з конфіскацією майна

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування щодо незаконного заволодіння резиденцією «Межигір’я» експрезидентом Віктором Януковичем та його сином Олександром.

Про це повідомляє 1News.

За даними слідства, протягом 2002-2013 рр. експрезидент спільно зі своїм сином заволодів земельною ділянкою площею 104,61 га, будівлями, спорудами та іншим майном комплексу відпочинку «Пуща-Водиця» урочища «Межигір’я», а також будинком №123-а по вулиці Межигірській у селі Нові Петрівці.

Фігурантам справи у випадку визнання їх винними загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 15 років з конфіскацією майна.

Зазначається, що у межах розслідування НАБУ ініціювало арешт сотень об’єктів рухомого, нерухомого майна і транспортних засобів на території резиденції «Межигір’я».

Надалі ці об’єкти за рішенням суду передали Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

НАБУ розслідує цю справу з грудня 2019 року. Раніше Генпрокуратура розслідувала справу про заволодіння комплексом будівель будинку відпочинку “Межигір’я”. У її межах було заочно повідомлено про підозру експрезиденту Януковичу.

За версією слідства, Олександр Янукович організував створення та придбання приватних фірм з метою прикриття незаконної діяльності щодо заволодіння “Межигір’ям”.

Його батько, обіймаючи у 2007 році посаду прем’єр-міністра, був пособником та шляхом зловживання своїм службовим становищем допоміг заволодіти держмайном у особливо великих розмірах.

Окрім цього, Олександра Януковича підозрюють у легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

Джерело: НАБУ

Back to top button