Україна

Правоохоронці прийшли з обшуками КМДА через будівництво поблизу Лаври

Слідчі теруправління Державного Бюро Розслідувань  у Києві провели обшуки в Департаменті з питань державного архітектурно-будівельного контролю та Департаменті з питань реєстрації Київської міської державної адміністрації. Про це 1News повідомила прес-служба ДБР.

За попередньою інформацією, чиновники КМДА не зупинили будівництво 6-поверхового офісного приміщення поблизу Києво-Печерської Лаври хоча, згідно з містобудівними умовами, забудовник мав право побудувати там житловий будинок не більше 4 поверхів.

Також працівники КМДА протиправно зареєстрували право власності забудовника на недобудоване приміщення.

Попередня кваліфікація: ч. 3 ст. 365-2 КК України — зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги, що спричинило тяжкі наслідки; ч. 1 ст. 367 КК України – службова недбалість.

Чиновникам загрожує позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Київська міська прокуратура, оперативний супровід – ДБР.

Нагадаємо, минулого тижня правоохоронці приходили в  обшуки одразу в декілька комунальних підприємств, серед яких Киїсвітло, мостобуд тощо. Також з обшуками прийшли до головного архітектора та голови виконавчого комітету політичної партії «УДАР» Артура Палатного. Сам Палатний назвав ці дії «фарсом».

Міський голова Києва Кличко вважає і обшуки політичним тиском.

18 травня Кличко повідомив, що в будинок, де він живе, прийшли озброєні правоохоронці.

З’ясувалось, що обшуки проводили у сусіда Кличка, якого підозрюють в організації бізнесу з продажу контрафактних паливно-мастильних матеріалів.

Back to top button