Україна

Правоохоронці обшукали «Київбудреконструкцію»

Згідно з матеріалами слідства, службові особи підприємства вступили в змову з представниками низки суб’єктів господарської діяльності і, діючи всупереч інтересам служби, з забезпечували їм перемогу в публічних закупівлях

Правоохоронці провели обшук у приміщенні комунального підприємства «Дирекція з капітального будівництва та реконструкції «Київбудреконструкція».

Про це інформує 1NEWS.

Згідно з матеріалами слідства, службові особи підприємства вступили в змову з представниками низки суб’єктів господарської діяльності і, діючи всупереч інтересам служби, з забезпечували їм перемогу в публічних закупівлях, реалізація яких покладена на КП.

Так, керівники Київбудреконструкції та однієї з юридичних осіб уклали низку договорів підряду на проведення будівельних робіт, зокрема щодо будівництва комплексу інженерно-технічних протизсувних споруд, дренажних систем для укріплення схилу по вул. Лук’янівській, 46, в м. Києві.

Як встановлено, будівельні роботи не виконані в повному обсязі, проте на рахунки суб’єкта господарювання переказано понад 119 млн грн (тобто близько 95% від загальної суми підряду), які потім були привласнені ним через підприємства з ознаками фіктивності.

У прокуратурі нагадали, що у квітні повідомили про підозру директору однієї з юридичних осіб у заволодінні бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України) при виконанні будівельних робіт за договором укладеного з КП «Дирекція з капітального будівництва та реконструкції «Київбудреконструкція» підряду щодо проведення протизсувних роботі на схилі озера Глинка в районі провулку Академіка Філатова у Печерському районі.

Сума збитків становить 4,8 млн грн.

Джерело: Київська міська прокуратура

Back to top button