Цікаве

Види, плюси та мінуси металевих конструкторів

Металеві конструктори походять родом з нашого дитинства, але й сучасні діти дуже люблять возитися з усіма цими пластинами, колесами, гвинтиками, шайбами та викрутками. Не знаєте, який набір вибрати для свого чада чи в якості подарунку? Поради з цієї статті допоможуть вам зорієнтуватися та прийняти рішення про покупку.

Бесплатные фото Игрушка

Види металевих конструкторів

Сьогодні можна без проблем купити металевий конструктор, головне – врахувати деякі відмінності:

  1. Розміри. Є великі ігрові набори з великою кількістю деталей, а є компактні (з обмеженим набором інструментів та елементів). Маленькі набори – легка збірка та можливість перевірити інтерес дитини до такого конструктора. Великий – складна і тривала збірка, але і вражаючий результат. Також великому набору можуть зрадіти навіть дорослі чоловіки.
  2. Вік дитини. Є комплекти, які підходять дітям 5-6 років, 7-8 років та 9-10 років. Чим старша дитина, тим менший розмір деталей і більша деталізація готових виробів. Від віку, на який розрахований конструктор, залежить складність схеми збірки.
  3. Моделі, які можна зібрати. Якщо конструктор тематичний, із запропонованих деталей можна зібрати 1-2 вироби. А за допомогою деталей універсального набору збирають велику кількість іграшок і моделей, адже та сама деталь у таких конструкторах може мати різне призначення.

Переваги конструкторів із металу

Складання металевого конструктора має ряд переваг:

  • Сприяє розвитку дрібної моторики рук.
  • Розвиває терпіння та посидючість.
  • Розвиває просторове мислення, конструкторські здібності, логіку та рівень IQ.
  • Деталі дуже міцні і витримують багаторазове складання-розбирання виробів.
  • Великий вибір моделей.
  • Знайомство хлопчика з чоловічою роботою по дому – він навчиться тримати викрутку, закручувати гайки та гвинти тощо. Корисними такі навички будуть і дівчаткам.

Мінуси металевих конструкторів

Є у таких наборах і ряд недоліків:

  • Працювати з деталями більшості конструкторів з міркувань безпеки можна від 5 років.
  • Залізні деталі можуть бути травмонебезпечними, тому збирання виробів (особливо на перших етапах знайомства з іграшкою) має відбуватися в присутності дорослих.
  • Деталі подібних конструкторів не такі яскраві та сучасні, як їхні пластикові аналоги.

Чи варто купувати такий конструктор? Однозначно варто, адже в ньому чимало користі та безліч переваг, головне – не нехтувати правилами безпеки та завжди враховувати вік дитини, а також давати малюкові вибір між різними видами конструкторів.

Back to top button