Україна

Працював на “вагнерівців”: у Житомирі на 15 років посадили полковника


Працював на вагнерівців : у Житомирі на 15 років посадили полковника

Свою вину зрадник не визнав, поводився зухвало й не приховував своїх проросійських ідеологічних поглядів, підтверджуючи зневажливе ставлення до українців.

До 15 років позбавлення волі засуджено житомирського полковника у відставці, який працював на розвідку ПВК Вагнер. Про це сьогодні, 9 січня, повідомила пресслужба Офісу генпрокурора України.

“Прокурори у суді довели, що колишній полковник з вересня 2022 року по лютий 2023 року активно співпрацював з розвідкою приватної військової компанії Вагнер. Він мав військовий досвід, у минулому очолював штаб розвідки ракетних військ та артилерії. На виконання завдань російського куратора засуджений вивчав розташування стратегічно важливих об’єктів, військових частин, чисельність маршрути пересування військової техніки Збройних Сил України. Відстежував наявність оборонних об’єктів біля адмінбудівель та правоохоронних відомств. Отримані розвіддані наносив на детальну карту обласного центру, фотографував та надсилав ворожій розвідці”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається також, що ворожий агент передавав “вагнерівцям” анкетні дані командирів однієї з військових частин.

“При цьому усвідомлював тяжкість свого злочину та скаржився кураторові, що при такій співпраці він “ризикує своєю свободою”. Із представником так званої “групи Вагнера” засуджений спілкувався через заборонену в соцмережу та Телеграм. Для конспірації обрав позивний “Снаров”. Ворожого інформатора затримали у березні 2023 року. Суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави. Кошти було внесено. У подальшому чоловік порушив зобов’язання та намагався втекти до республіки білорусь. Був затриманий при спробі перетину кордону. Відтоді перебуває під вартою”, – додають в Офісі генпрокурора.

Незважаючи на неспростовні докази, свою вину зрадник не визнав.

“Поводився зухвало й використовував свій стан здоров’я, щоб затягнути строки розгляду справи. Не приховував своїх проросійських ідеологічних поглядів, підтверджуючи зневажливе ставлення до українців”, – йдеться далі в повідомленні. 

Нагадаємо, влітку 2022 року контррозвідка СБУ провела багатоходову спецоперацію на Житомирщині й затримала агента Головного управління генерального штабу з РФ (ГРУ).У разі окупації регіону ворожий агент планував вступити до лав так званих “розстрільних груп” для тортур і вбивств жителів Житомирської області.

У Дніпрі затримано посадовця Укрзалізниці, який виявився агентом ФСБ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button