Україна

Працівники «АрселорМіттал Кривий Ріг» припинили страйк

20 травня, після чотириденного страйку, третя зміна залізничників ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» приступила до роботи, повідомляє прес-служба підприємтсва.

Як зазначається у повідомленні, наразі цех з експлуатації залізничного транспорту ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» працює стабільно, на лінії задіяно 82 тепловози (усі – власні). Підприємство готується до поступового відновлення повного металургійного циклу та роботи всіх агрегатів.

«Не зважаючи на тяжке фінансове положення, спричинене різким зниженням обсягів виробництва, менеджмент ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» робить усе можливе, щоб забезпечити соціальний захист своїх працівників, не допустити зриву виплати зарплати за травень. Так, керівництво компанії ухвалило рішення про своєчасну виплату 22 травня авансу в повному обсязі з урахуванням підвищення зарплати, про яке було оголошено раніше. Нагадаємо, з 1 травня 2018 року оклади працівників підприємства були підвищені від 5% до 20%», – зазначає прес-служба.

В той же час на підприємстві додають, що в поточних обставинах компанія змушена призупинити реалізацію низки своїх соціальних проектів. «Так, з 21 травня тимчасово заморожено проект «Путівка до відпустки», який дозволяв працівникам обирати путівку для відпочинку за допомогою турагентства та отримувати від підприємства часткову компенсацію її вартості. Також призупинені виплати матеріальної допомоги працівникам і робота власного санаторію-профілакторію «Джерело». При цьому поки продовжують працювати власні дитячі оздоровчі табори «Парус» і «Буревісник», пансіонати «Азов» і «Червоні вітрила», безкоштовні для працівників бази відпочинку підприємства. Також зберігаються пільгові ціни на харчування в їдальнях і буфетах, забезпечення медичного страхування. Подальше фінансування соціальних об’єктів і надання пільг залежить від ситуації, яка складатиметься на підприємстві», – говориться у повідомленні.

Нагадаємо, 17 травня стало відомо, що на ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» робітники першої зміни залізничного цеху розпочали  акцію протесту та зупинили виробництво.

Згодом, фінансовий директор ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Сергій Плічко розповів про критичний фінансовий стан підприємства.

Back to top button