Україна

Прапор України в Криму: деталі операції ГУРСюжет


Прапор України в Криму: деталі операції ГУР

Українські військові здійснили рейду на мис Тараханкут у Криму та опублікували відповідне відео.

Підрозділи Головного управління розвідки Міноборони України за підтримки ВМСУ провели операцію на території Криму. Вночі 24 серпня українські бійці на човнах висадились на берег в районі населених пунктів Оленівка і Маяк. Як кажуть в ГУР «всі цілі та задачі виконано». Про деталі операції читайте в сюжеті Кореспондент.net.

Що це було?

Російські пабліки ще зранку почали заявляти, що о 3:50 ночі біля мису Тарханкут невідомі озброєні люди на човнах відкрили вогонь, попередньо з РПГ.

Звуки пострілів почули постояльці кемпінгу в селі Оленівка. Вони вийшли на пляж і побачили два гумові човни неподалік берега, в яких було 10 людей. Після цього група сіла на човни та зникла у невідомому напрямку.

Пізніше низка російських Telegram-каналів з посиланням на свої джерела повідомили, що то була “українська ДРГ” і яку начебто “було знищено” поблизу мису Тарханкут близько 4 ранку. При цьому інші пабліки цього не підтверджували, але пишуть, що у районі запроваджено план Фортеця.

Бій із залученням авіації

Видання Крим.Реалії з посиланням на джерела в українській розвідці стверджує, що на півострові відбувся бій між українськими та російськими військовими за участю плавзасобів та авіації.

За інформацією ЗМІ, біля населеного пункту Маяк на мисі Тарханкут розташована база 3-го радіотехнічного полку та радіолокаційний вузол РЛК Небо-М та РЛС Каста-2Е2. По периметру підготовлено позиції для ППО.

Український прапор в Криму

Головне управління розвідки підтверджує, що його бійці провели операцію на території півострова і показало відповідне відео.

Спецпризначенці за підтримки ВМСУ на плавзасобах висадились на берег в районі населених пунктів Оленівка і Маяк. Під час виконання завдання українські оборонці вступили в бій з підрозділами окупанта. Це до речі видно на опублікованому відео.

В результаті, росіяни зазнали втрат серед особового складу, знищено ворожу техніку. Також в українському Криму знову замайорів державний прапор, додають в ГУР. Зазначимо, що прапор вивісили, скоріше всього, на котеджному будиночку для туристів в Оленівці.

“Всі цілі та задачі виконано. По завершенні спецоперації українські оборонці без втрат залишили місце подій”, – говориться в повідомлення.

Окупаційна адміністрація Криму не коментує події, попри масові звернення місцевих жителів. Єдине повідомлення стосується начебто “знищення боєприпасів за встановленим графіком”.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button