Україна

Позиційна війна може затягнутися на 3 роки – МВС

Позиційна війна може затягнутися на 3 роки – МВС

Фото: Генштаб ВСУ

Активна війна триватиме до осені, вважають в МВС

Активна війна може тривати до вересня, а потім перейде в позиційну, яка затягнеться на роки, вважає Андрусів.

 

Позиційна війна України з Росією може тривати на 2–3 роки, вважає радник голови МВС Віктор Андрусів. Про це він сказав у коментарі Стране.ua у вівторок, 17 травня.

 

 

 

Він відзначив, що окупанти починають зводити бетонні укріплення на Херсонщині в рамках підготовки до оборони проти контрнаступу ЗСУ. За його словами, від успішності контратак українських військових залежатиме тривалість війни.

 

“Питання контрнаступу ЗСУ полягає в тому, наскільки будуть на той момент морально виснаженими російські війська і наскільки вони будуть готовими обороняти захоплені ними рубежі. Плюс – наскільки наш Генштаб керуватиметься стратегічними задумами, а не завданнями щось звільнити. Якщо ми побачимо, що при нашому контрнаступі вони провалюють цілі лінії оборони, звісно, контрнаступ буде успішним. І якщо ми створимо серйозні оточення, війна може закінчитися порівняно швидко”, – каже Андрусів.

 

Також він вважає, що активна війна закінчиться до вересня та може стати позиційною, і вже ця фаза може розтягнутися на кілька років.

 

“Тобто визначиться лінія зіткнення, і позиційно вона буде утримуватися. А позиційна війна може тривати років два–три. Поки Росія не відчує дуже серйозного удару від санкцій – а раніше як через 2 роки вона його не відчує”, – вважає радник голови МВС.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button