Україна

Пожежа на ЗАЕС: рятувальники повідомили про радіаційну ситуацію


Пожежа на ЗАЕС: рятувальники повідомили про радіаційну ситуацію

Пости Укргідрометцентру поблизу ЗАЕС продовжують посилений моніторинг і оперативно відстежують стан радіаційного фону.

В Україні зберігається стабільна радіаційна ситуація, змін у районі Запорізької АЕС не виявлено. Про це у понеділок, 12 серпня, повідомила ДСНС.

“Радіаційна ситуація на території України стабільна – перевищень не зафіксовано”, – йдеться у дописі.

У ДСНС зазначили, що станом на 00:00 12 серпня змін радіаційного стану в районі Запорізької АЕС не виявлено. Радіонуклідів техногенного походження, що свідчать про порушення безпечного функціонування АЕС в Україні або транскордонне перенесення, не зафіксовано.

Пости Укргідрометцентру поблизу ЗАЕС продовжують посилений моніторинг і оперативно відсстежують стан радіаційного фону, додається у повідомленні.

В Енергоатомі, своєю чергою, додали, що ймовірною причиною пожежі на Запорізькій АЕС може бути недбалість російських окупантів або свідомий підпал.

Там зазначили, що порушень меж та умов безпечної експлуатації немає. Перевищень контрольних рівнів по викидах та скидах радіоактивних речовин не зафіксовано. Градирня номер один, де сталася пожежа, знаходиться приблизно в кілометрі від енергоблоків станції.

Нагадаємо, у неділю увечері президент Володимир Зеленський заявив, що російські окупанти влаштували пожежу на території Запорізької атомної електростанції і закликав МАГАТЕ відреагувати.

У МАГАТЕ підтвердили сильний дим і вибухи на території окупованої росіянами Запорізької АЕС. За даними української влади, росіяни могли підпалити в градирні автомобільні шини у великій кількості для створення паніки.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 − 3 =

Back to top button