Україна

Позбавлення Бойка звання Героя України: Зеленський відповів на петицію


Позбавлення Бойка звання Героя України: Зеленський відповів на петицію

Чинне законодавство передбачає два механізми позбавлення нагородженого державної нагороди України.

Президент Володимир Зеленський дав відповідь на петицію про позбавлення віце-прем’єра часів Віктора Януковича та голови забороненої партії ОПЗЖ Юрія Бойка звання Героя України. Про це повідомляє прес-служба ОП.

За словами глави держави, чинне законодавство передбачає два механізми позбавлення нагородженого державної нагороди України.

Так, згідно із законом “Про державні нагороди України” позбавлення державних нагород може бути здійснене президентом лише у разі засудження нагородженого за тяжкий злочин за поданням суду. Також можна позбавити нагород відповідно до закону “Про санкції”.

Як зазначив Зеленський, матеріали, які відповідають визначеним законом підставам для ухвалення рішення щодо Бойка, до Офісу президента не надходили.

“Я звернувся до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням вивчити порушене в петиції питання, проаналізувати наявність обґрунтованих підстав для застосування персональних обмежувальних заходів щодо Юрія Бойка та поінформувати про результати”, – заявив президент.

Нагадаємо, торік Служба безпеки України викликала на допит п’ятьох народних депутатів, серед яких і один із лідерів партії Опозиційна платформа – За життя Юрій Бойко. Вказано, що Бойка викликали як свідка у справі про держзраду.

Також повідомлялося, що зібрано підписи під петицією про позбавлення мандатів нардепів від ОПЗЖ.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button