Україна

Позбавлення Бойка почесного звання: Шмигаль повідомив подробиці


Позбавлення Бойка почесного звання: Шмигаль повідомив подробиці

Уряд дав міжвідомчій робочій групі з питань санкційної політики доручення повторно розглянути питання позбавлення Юрія Бойка звання “Герой України”.

 
Кабінет Міністрів сьогодні, 7 лютого, доручив міжвідомчій робочій групі з питань санкційної політики повторно розглянути питання позбавлення Юрія Бойка звання Герой України. Про це ” rel=”nofollow” target=”_blank”>повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
 
Глава Кабміну зазначив, що на сайті президента петиція про позбавлення народного депутата Юрія Бойка звання Героя України набрала 25 тисяч голосів, і міжвідомча група на чолі з першим віце-прем’єр-міністром розглядала питання щодо можливості позбавлення народного депутата цього звання на двох своїх засіданнях.
 
“За результатами розгляду члени робочої групи дійшли висновку, що через колізію чинного законодавства деяких діячів на сьогодні неможливо позбавити найвищих державних нагород”, – сказав Шмигаль на засіданні уряду у вівторок.
 
У зв’язку з цим ще у грудні Шмигаль дав доручення Міністерству юстиції та першому віце-прем’єру сформулювати зміни до законодавства, які виправлять ситуацію.
 
“Це доручення виконано, і сьогодні уряд схвалить відповідний проект закону. Він передбачає, що накладення санкцій на людину дає підстави для позбавлення її державних нагород”, – зазначив Шмигаль і висловив сподівання, що законопроект буде оперативно розглянутий Верховною Радою.
 
Сьогодні уряд дав міжвідомчій робочій групі з питань санкційної політики доручення повторно розглянути питання про позбавлення Юрія Бойка звання Герой України, невідкладно підготувати пропозиції щодо застосування санкцій та винести їх на розгляд РНБО одночасно із набранням чинності згаданим законопроектом.
 
 
Нагадаємо, минулого року Служба безпеки України викликала на допит п’ятьох народних депутатів, серед яких і один із лідерів партії Опозиційна платформа – За життя Юрій Бойко. Вказано, що Бойко викликаний як свідок у справі про держзраду.
 
Позбавлення Бойка звання Героя України: Зеленський відповів на петицію
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button