Україна

Повністю щеплені від COVID вже три чветрі освітян

Про це міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив у Телеграмі, передає 1news.

В Україні 76,2% освітян повністю щеплені від COVID-19.

“Інформую щодо статистики щеплення від COVID-19 серед працівників закладів загальної середньої освіти. За оперативними даними, на сьогодні принаймні однією дозою вакциновано майже 93% працівників. Двома дозами щеплено понад 492 тис. працівників закладів загальної середньої освіти або 76,2%”, – написав міністр.

Найбільша кількість вакцинованих хоча б однією дозою працівників шкіл зафіксована у Хмельницькій (99%), Миколаївській (97,5%), Київській (97,4%), Харківській (96,8%) та Донецькій (96%) областях.

За дистанційною формою навчання працюють понад 7,3 тис. шкіл. Найбільше їх в Одеській області – 668, а також на Волині – 547.

За словами Шкарлета, деякі школи в регіонах, які потрапили до червоної зони, досягли показника вакцинації у 100% серед освітян і працюють у звичному режимі – таких майже 2,7 тис.

“На канікулах перебуває майже тисяча закладів загальної середньої освіти. Найбільше таких у Харківській області – 285, Рівненській – 213, а також Миколаївській – 113”, – зауважив міністр.

Очно продовжують працювати понад 5,3 тис. шкіл. Рекордна кількість таких у Вінницькій (640) і Тернопільській (632) областях та на Закарпатті (575).

Очільник МОН нагадав, що всеукраїнська вакцинальна кампанія триває, і подякував освітянам за відповідальність та згуртованість.

“Спільними зусиллями ми повертаємось до безпечного та звичного режиму навчання. Укотре хочу наголосити: вакцинація – єдиний і найдієвіший спосіб знизити ризики захворювання на COVID-19 та убезпечити себе від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби”, – наголосив Шкарлет.

 

 

 

Back to top button