Україна

Повітряні сили розповіли про результати роботи ППО


Повітряні сили розповіли про результати роботи ППО

Російські крилаті ракети Х-101/Х-555 і ударні безпілотники були знищені у межах восьми областей.

Українська ППО знищила 43 ворожі повітряні цілі у ніч на неділю, 24 березня. Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ.

Вказано, що російські агресори  атакували 29 крилатими ракетами Х-101/Х-555 із 14 літаків стратегічної авіації Ту-95МС (район пусків Енгельс – РФ) та 28 ударними БпЛА типу Shahed (райони пусків Приморсько-Ахтарськ – РФ, мис Чауда – Крим).

До відбиття повітряного нападу залучались зенітні ракетні підрозділи та винищувальна авіація, мобільні вогневі групи, а також засоби радіоелектронної боротьби.

“В результаті протиповітряного бою знищено 43 повітряні цілі: 18 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 25 ударних БпЛА Shahed-136/131 у межах Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Київської, Волинської та Львівської областей”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у ніч на 24 березня по всій Україні оголосили повітряну тривогу. Злетіли 14 бомбардувальників ТУ-95МС – носії крилатих ракет. Трохи пізніше мешканці Києва чули вибухи. Також ворог намагався атакувати західні області України.

Зранку стало відомо, що в районі Києва було збито близько десятка російських ракет. А на Львівщині заявили про атаку двох десятків ракет і групи “шахедів”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button