Україна

Повітряні сили попередили про загрозу застосування балістичних ракет


Повітряні сили попередили про загрозу застосування балістичних ракет

Повітряна тривога була оголошена близько опівночі 26 вересня в ряді областей України через загрозу ворожих атак.

У південно-східних областях України загроза застосування балістики. Про це у вівторок, 26 вересня, повідомили Повітряні сили України ЗСУ у Telegram.

“Загроза застосування балістики для східних, південно-східних областей”, – сказано у повідомлені. 

Як заявляють моніторингові канали, відбувся зліт шести бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95 з аеродрому “Оленья” (РФ).

“Якщо виліт бойовий і борти рухаються у напрямку Каспійського регіону, то вони досягнуть його о 02.30-03.30”, – попереджають спостерігачі. 

Як пише Telegram канал “Николаевский Ванек”: “Якщо виліт бойовий, то в районі Енгельса борти будуть орієнтовно о 02.20 – 03.00. Якщо будуть пуски саме звідси – ракети очікуємо в нашому повітряному просторі о 03.20 – 04.00. В районі Каспійського моря Ту-95 можуть бути орієнтовно о 03.50 – 04.20. Якщо будуть пуски саме звідси – ракети очікуємо в нашому повітряному просторі о 04.40 – 05.20”.
 
Нагадаємо, в ніч на 25 вересня Росія завдала удару по Україні ракетами Калібр і Онікс та ударними БпЛА типу Shahed-136/131. Війська РФ атакували припортову інфраструктуру в Одесі. У результаті ударів суттєво пошкоджена будівля морвокзалу і готелю, знищені зерносховища, пошкоджені складські будівлі.

Силами протиповітряної оборони вдалося знищити 11 крилатих ракет Калібр і 19 ударних дронів.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button