Україна

Повітряні ЛЕП можуть помістити під землю – Міенерго


Повітряні ЛЕП можуть помістити під землю - Міенерго

Нині енергетики у максимально швидкі терміни намагаються облаштувати перший та другий рівні фізичного захисту енергооб’єктів.

В Україні повітряні лінії електропередач можуть перемістити під землю, аби захистити від обстрілів. Про це розповів заступник міністра енергетики Микола Колісник у етері телемарафону у неділю, 8 вересня.

За словами Колісника, це один з можливих варіантів.

“На сьогодні розроблена значна кількість технічних рішень та проєктів фізичного захисту об’єктів енергетичної інфраструктури з метою їх убезпечення”, – зазначив він.

Нині ж енергетики у максимально швидкі терміни намагаються облаштувати перший та другий рівні фізичного захисту енергооб’єктів.

“Попри постійні атаки ворога на об’єкти цивільної енергетичної інфрастуктури, енергетики постійно відновлюють уражені об’єкти, створюють додаткові системи захисту цих об’єктів”, – додав Колісник.

Раніше ми повідомляли, що Міністерство закордонних справ Данії надасть Україні 4,7 млн євро для відновлення пошкоджених енергетичних об’єктів у Харківській та Миколаївській областях.

Також стало відомо, що в осінньо-зимовий період в Україні, за оптимістичним сценарієм, можливі відключення електроенергії до 12 годин на добу, а за песимістичним – до 20 годин.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × three =

Back to top button