Україна

Повітряна тривога попереджатиме про хімічну та радіаційну небезпеку

Повітряна тривога попереджатиме про хімічну та радіаційну небезпеку

Інформацію щодо всіх видів небезпеки передають застосунку відповідальні оператори в обласних адміністраціях України.

Український розробник та виробник систем безпеки Ajax Systems (Київ) разом з ІТ компанією Stfalcon за підтримки Мінцифри додали у мобільний застосунок “Повітряна тривога” попередження про хімічну та радіаційну небезпеку. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.
На сьогодні програму завантажили близько 11 млн разів. Тепер у ньому користувачі отримують повідомлення про початок та завершення п’яти типів тривог: повітряна тривога; артилерійський обстріл; вуличні бої; хімічна небезпека; радіаційна небезпека.
“Для кожного типу тривоги створено унікальні сповіщення. Крім звукових сигналів, додаток також надсилає текстові повідомлення з рекомендаціями дій залежно від виду загрози”, – зазначили у Мінцифри.
Інформацію щодо всіх видів небезпеки передають відповідальні оператори в обласних адміністраціях України. Координацію тривог забезпечують чергові ДСНС.
Оновлення вже доступне користувачам операційних систем iOS, Android та Huawei.
Нагадаємо, раніше Росія “анонсувала” хімічну атаку на Одещині. Україна нібито готує провокації для звинувачення Збройних сил РФ у застосуванні хімічної зброї проти цивільних.
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button