Україна

Повідомлено про підозру “особистому раднику” Стрєлкова-Гіркіна


Повідомлено про підозру особистому раднику Стрєлкова-Гіркіна

Ігор Дусь у 2014 році був “радником” російського терориста Стрєлкова-Гіркіна і зараз позиціонує себе як “православний публіцист”.

Повідомлено про підозру колаборанту, який був “особистим радником” терориста Стрєлкова. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

“Служба безпеки зібрала доказову базу на підсанкційного пропагандиста Ігоря Дуся, який публічно заперечує існування української державності. Зловмисник у 2014 році був “радником” російського терориста Стрєлкова-Гіркіна і зараз позиціонує себе як “православний публіцист”. Також він очолює громадську організацію “Народний собор”, яка є українською “філією” однойменного російського об’єднання під егідою РПЦ”, – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що після захоплення Криму Дусь сховався на тимчасово окупованій території півострова.

“Там він був постійним гостем ефірів російських телеканалів, де виступав у ролі політичного чи релігійного експерта та виправдовував агресію проти України. Після повномасштабного вторгнення Дусь вже в Москві публічно вихваляв учасників окупаційних угруповань Росії та закликав бійців ЗСУ не чинити опір загарбникам. Крім того, він активно “розганяв” наративи кремля щодо “утисків” представників УПЦ (МП) та вихваляв антиукраїнську діяльність московського патріарха Кирила”, – повідомляють у СБУ.

Наголошується, що експертиза підтвердила факти підривної діяльності фігуранта проти державної безпеки України. Він заочно повідомлений про підозру в колабораційній діяльності та зазіханні на територіальну цілісність та недоторканність України.

“Наразі зловмисник перебуває на території Росії. Тривають комплексні заходи щодо його притягнення до відповідальності”, – йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Раніше повідомлялося, що на 10 років засуджено особистого агента Стрєлкова-Гіркіна.

Розвідці відомо, де перебуває Гіркін – голова ГУР


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button