Україна

Повідомлено про підозру окупанту, який розстріляв полоненого бійця ЗСУ


Повідомлено про підозру окупанту, який розстріляв полоненого бійця ЗСУ

Фігурант перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення. Триває розслідування для встановлення інших фактів причетності росіянина до воєнних злочинів.

Правоохоронці зібрали доказову базу на ще одного російського окупанта, який розстрілював українських військовополонених. Зловмисником виявився неодноразово засуджений Дмитро Курашов – стрілець штурмового загону Шторм-V 127-ї мотострілецької дивізії Східного військового округу РФ. Про це 8 березня повідомляє СБУ.

Зазначається, що 6 січня цього року Курашов розстріляв бійця ЗСУ, якого росіяни взяли в полон. Фігурант здійснив щонайменше три прицільні постріли в полоненого українця.

Невдовзі бійці ЗСУ контратакували загарбників і захопили у полон Курашова та його співслужбовців. Під час допиту в СБУ інший полонений російський військовий «здав» Курашова, а пізніше Служба безпеки зібрала й інші беззаперечні докази вини рашиста у вбивстві полоненого бійця ЗСУ

Курашову повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством.

Він перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення. Триває розслідування для встановлення інших фактів причетності росіянина до воєнних злочинів.

Зловмисником виявився стрілець загону шторм-V. Фото СБУ

Нагадаємо, встановлено особи окупантів, які знущалися над цивільними на Київщині.

Також повідомлялося, що оголошено підозру бойовикам, які катували на Харківщині понад 500 цивільних.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button