Україна

Повідомлено про підозру очільнику російської катівні на Луганщині


Повідомлено про підозру очільнику російської катівні на Луганщині

фігурант переховується на тимчасово окупованій частині сходу України, тривають комплексні заходи, щоб його знайти і покарати.

Служба безпеки задокументувала воєнні злочини ще поплічника окупантів з тимчасово захопленої частини Луганщини. Йдеться про колишнього посадовця місцевого підрозділу розформованої міліції, який підтримав повномасштабне вторгнення РФ  – Ігоря Охріменка. Про це 30 травня повідомляє СБУ.

Зазначається, що після захоплення Старобільська фігурант пішов на співпрацю з росіянами, а вже у червні 2022 року, за погодження керівництва федеральної служби виконання покарань РФ, його призначили очільником окупаційної тюрми. Фактично цей заклад функціонував як катівня, до якої звозили учасників руху опору в регіоні.

За даними слідства, саме Охріменко організував охорону камер та периметру російської в’язниці, в якій тримали викрадених людей. Крім цього, фігурант особисто брав участь у численних тортурах, що відбувались у застінках.

Незаконно ув’язнених тримали довгий час без їжі та води, а також імітували їхній розстріл. У такий спосіб Охріменко “вибивав” згоду потерпілих на співпрацю з окупантами.

Згодом його призначили очільником іншого окупаційного “СІЗО” у тимчасово захопленому Луганську, де він продовжує брати участь у репресіях проти місцевих жителів.

Фігуранту заочно повідомили про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням, вчиненим за попередньою змовою групою осіб.

Оскільки він переховується на тимчасово окупованій частині сходу України, тривають комплексні заходи, щоб його знайти і покарати.

Нагадаємо, СБУ ідентифікувала ще одного російського воєнного злочинця, який під час окупації Куп’янського району Харківщини катував українських поліцейських.

Також повідомлялося, що до суду передано обвинувальний акт стосовно співробітника ФСБ РФ, якому інкриміновано порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб. Росіянина звинуачують в організації жорстоких допитів і катувань на тимчасово окупованих територіях Харківщини.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button